Roliga sätt att lära sig språk

1463389922_languagesHar man ingen lust att sätta sig i skolbänken för att lära sig språk finns det idag många alternativa sätt som kanske passar. Tack vare internet och elektronik i allmänhet kan man till exempel spela spel på det språk som man föredrar eller utbyta lektioner med andra via social media. Här följer några spännande och roliga alternativ för dem som tröttnat på klassiska lektioner eller som helt enkelt vill putsa på de kunskaper man redan har. Det behöver inte kosta någonting; allt som krävs är vilja och några minuter om dagen.

Duolingo

Det här är en genial liten sajt där man endast behöver logga in för att köra igång direkt. Man får små fraser och ord som man sedan skall översätta eller transkribera, välja rätt bland flera alternativ, fylla i ord som fattas etc. För varje genomförd övning, som tar ca 1-2 minuter beroende på hur snabbt man skriver, får man tio erfarenhetspoäng och när ett avsnitt är avslutat får man lingots, tokens som man kan spendera på extrakunskaper som att flirta. Man blir absolut inte fullärd här, men det är en bra inkörsport eller ett verktyg för att fräscha upp språk som engelska, tyska, franska, grekiska, italienska, swahili, walesiska, ryska och en massa fler. Sätt ett dagligt mål och kör igång!

LyricsTraining

Gillar man musik, både gammal och ny finns här massor att hämta. Man väljer den låt man gillar och sedan får man göra olika övningar med den, som till exempel att fylla i ord som fattas. Ariana Grande eller Eros Ramazzotti? Det är bara att välja och vraka och samtidigt som man får lyssna på bra musik lär man sig engelska, franska eller italienska på ett innovativt sätt.

Spela spel online

Gå med i en stor spelcommunity där spelare från hela världen interagerar med varandra samtidigt som hela äventyrsvärldar öppnar sig. Kanske gratisspelet Villagers & Heroes passar, eller varför inte Minecraft eller World of Warcraft?

Leave a Reply

Your email address will not be published.