Roligt med språk

Språk är bland det roligaste och nyttigaste som finns. Genom språkkunskaper kan man få bra jobb, göra spännande resor, lära känna människor från hela världen och uppleva kulturer av alla de slag. Det är dessutom en nödvändighet; vill man göra någonting alls här i livet är det svårt att vara utan åtminstone ett utländskt språk.

english-writing-techniques-course-online-nativeSvenska skolor har relativt bra språkutbildning och över lag anses svenskar vara duktiga på främmande språk. Kanske beror det på att svenska är ett så pass ovanligt språk som man inte kommer särskilt långt med om man vill resa eller studera. Det är inte direkt som engelska där man i princip överallt kan hitta åtminstone någon som kan språket. Britterna själva säger att de är lata när det kommer till språkinlärning men faktum är att de har ett så internationellt språk att de inte alls har samma behov som svenskar.

De vanligaste språken som man lär sig i Sverige idag är engelska, tyska, franska, spanska och italienska men det börjar också bli vanligare med österländska språk som kinesiska och japanska, för att inte glömma olika former av arabiska. Många företag tar för givet att man åtminstone kan engelska och ett språk till och om man kan ett udda språk kan det bli en rejäl stjärna i marginalen och vara precis den faktor som får vågen att tippa över på ens sida.

Tycker man att det är lite svårt eller rentav tråkigt att plugga språk finns det många alternativa metoder som fungerar bra, som spel online, chattrum och Skype där man kan interagera med människor från hela världen. Det finns också många möjligheter att lära sig via social media och man kan också lära sig massor bara på att se på film utan svensk text, lyssna på musik och läsa utländska tidningar om ämnen man gillar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.